Sticla este un element important din intreg ansamblul de tamplarie. Aceasta trebuie aleasa cu grija in functie de asezarea geografica a imobilului, dar si in functie de asteptarile dvs. din partea acesteia : umbrire, reducerea zgomotului, securitate sau design. Sticla Saint Gobain este variata si pentru un confort termic sporit, aceasta poate fi combinata atat in pachetele monocamerale (termopan), cat si in cele bicamerale (tripan).
Geamuri termopan ce asigura confort termic sunt:
Planitherm Ultra N este produsul ce asigura o izolare termica sporita prin reflexia radiatiei termice infrarosii cu lungime de unda mare inapoi in cladire, reducand astfel foarte mult pierderile de caldura. Pentru acest produs coeficientul U de transfer termic este 1,1 W/mpK ceea ce permite respectarea noilor reglementări tehnice emise la inceputul anului de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Locuintelor, incluse în Metodologia MC 001/1 (parte din Normativul C 107/2005) si care se referă la rezistenta termică a elementelor de constructie (inclusiv elementele vitrate).
Datorita functiei sale de control solar, SGGPLANITHERM 4S respinge de doua ori mai multa energie solara decat un dublu vitraj obisnuit, fara a mai fi nevoie de o protectie solara suplimentara, ceea ce inseamna:o temperature ideala,reducerea costurilor de raciere,protejarea mobilei. Pe timp de iarna Dublul vitraj format cu sticla SGG PLANITHERM 4S ofera o izolatie termica de 3 ori mai mare decat cea a unui dublu vitraj obisnuit. Aceasta proprietate se traduce in numeroase avantaje:caldura si confort, economii semnificative pentru incalzire.
Depunerile SGG PLANITHERM® BRONZE se obtin prin sputerizare catodică in instalatii speciale (magnetron), in conditii de vid inaintat si atmosfera controlata. Aceste depuneri sunt caracterizate printr-o emisivitate redusa si au dubla proprietate: reflecta radiatiile infrarosii, caracteristice caldurii provenita din incalzire si, in acelasi timp, reflecta o mare parte a energiei solare.
WarmEdge este compusa din inox combinat cu polipropilena de plastic, ea asigura o conductivitate termica foarte redusa.
Printre avantajele folosirii
distantierului Bagheta WarmEdge se numara:
Cuprins:
1. Ce este ?
2. De ce sa o alegem?
3. Termopan cu bagheta sau fara ?
4. Preturi
5. Sfaturi utile
Unul din motivele pentru care majoritatea persoanelor aleg ferestre termopan sunt eficienta si valorile performantei in privinta caldurii si izolarii fonice.
Aceste valori sunt influentate de tipul de sticla si distantieri utilizata si de restul componentelor.
Multe persoane se confrunta cu aceasta problema a geamurilor termopane- condensul sau transpiratia ferestrelor si totodata pierderea caldurii.
Pe langa costuri ridicate la facturi, mucegaiul care se formeaza de la condens poate afecta starea de sanatate.
Cantitatea cea mai mare de caldura dintr-o locuinta se pierde prin geamuri, de aceea ferestrele de calitate nu ar trebui sa fie doar un moft.
Poate ai observat ferestre in care partea de jos formeaza condens. Ceea ce este un lucru destul de neplacut atat din punct de vedere al transferului termic cat si a umiditatii.
Distantierul dintre ferestre de obicei este din aluminiu iar in interiorul sau se gasesc granule de silicagel care absorb umiditatea cand apar diferente mari de temperatura.
Aceasta bagheta este versiunea mai moderna a modelului clasic din aluminiu, care ofera o eficienta termica destul de scazuta, adica pierderile de caldura vor fi in jur de 80% prin marginea geamurilor.
Reprezinta ultima inovatie in domeniul datorita materialului si proprietatilor. Datorita acestui material gradul de transfer termic linear este redus comparativ cu distantierul clasic din aluminiu.
Acest tip de distantier este realizat din material termoplastic, asa numit material cald, pentru ca este un conductor termic bun. Practic este distantierul care separa foile de sticla ale geamului termopan.
A inlocui bagheta clasica cu bagheta calda warm edge ajuta considerabil in prevenirea pierderilor de caldura si totodata ajuta la scaderea costurilor facturilor la incalzirea sau racirea locuintei.
Practic aceasta bagheta te ajuta sa scapi de condens si totodata de umezeala sau mucegaiul care se formeaza pe marginea ferestrelor.
Principalul avantaj este economia semnificativa a facturilor de incalzire ale locuintei.
In al doilea rand eliminarea riscurilor asupra sanatatii provocate de formarea de mucegai. Acesta poate contribui la alergii, astm, sinuzita, boli respiratorii si alte probleme.
Pentru a renunta la toate aceste neplaceri majoritatea clientilor opteaza pentru acest sistem de izolare, insa mai bine de doua treimi din geamuri termopane inca sunt realizate cu baghete clasice dn aluminiu.
In plus aceasta bagheta se asiguraca argonul din compozitie nu isi pierde din concentratie cum este in cazul baghetelor din aluminiu. Argonul este un gaz care se poate introduce intre foile de sticla, pentru a creste atat izolarea termica dar si izolarea fonica.
Care sunt principalele avantaje?
Izoleaza geamurile si locuinta, tinand totodata foile de sticla la distanta. Mai ales in sezonul rece cand caldura se pierde prin ferestre, ceea ce inseamna ca est
necesara mai multa incalzire pentru a mentine o temperatura placuta in interior.
Pe langa aceasta, datorita umiditatii din interior datorata respiratiei membrilor familiei sau a gatitului, aburului din baie, se creaza condens si in timp mucegai, care afecteaza respiratia si starea de sanatate.
Este o alegere
ideala deoarece:
In ceea ce priveste imbunatatirea calitatii de izolare a tamplariei, acest tip de distantier este cea mai avansata si avantajoasa investitie.
Geamurile termopan cu bagheta nu sunt doar un moft ci o necesitate pentru a te bucura de capacitatea gemurilor termopan la maxim.
Orice metal inclus in constructia ferestrei scade capacitatea de izolare a acesteia. daca ne dorim imbunatatirea coeficientului termic trebuie sa tinem cont si de armatura inclusa in tamplarie, deci este recomandata inlocuirea armaturii de otel cu optiunea termica.
In plus pentru cei care doresc certificat de casa pasiva, aceasta bagheta este obligatorie.
Diferenta de pret intre aceasta bagheta si cea din aluminiu nu este foarte mare, iar avantajele sunt de
nepretuit.
In jur de 5 euro pe metru patrat mai scump comparativ cu distantierele clasice din aluminiu.
În alegerea dimensiunii baghetei, este bine sa tineti cont de marime.
De obicei cele mai potrivite marimi sunt intre 15 si 18 milimetri, pentru cele mai bune performante.
Marime mai mare nu inseamna calitate mai ridicata ci chiar dimpotriva.
Este similar si in cazul dimensiunilor foarte mici de 10 sau 12 mm, care scad considerabil izolarea termica.
In functie si de dimensiunea geamului, cautati marimea potrivita.
De exemplu in cazul ferestrelor foarte mari, o dimensiune mica poate face ca cele doua foi de sticla sa se atinga intre ele.
Pentru intrebari si nelamuriri nu ezitati sa ne contactati si specialistii nostri va vor oferi informatiile cele
mai complete.
Alege tipul potrivit de bagheta pentru a optimiza transferul termic indiferent de anotimp si a economisi, oferind familiei confortul si linistea binemeritate.